18-годишен моторист блъсна трима туристи на пътя Приморско-Созопол

Мотоциклетът е предприел изпреварване, без да даде мигач, ударил се в кола и излязъл от пътя

18.07.2023 | 10:01 Редактор: Елеонора Танева
18-годишен моторист блъсна трима туристи на пътя Приморско-Созопол

18-годишен е предизвикал катастрофа на пътя Приморско-Созопол след моста на река Ропотамо около 19:50 снощи. Мотоциклет с благоевградска регистрация, управляван от водач от Лом с книжка от 4 месеца, предприел изпреварване, без да даде мигач.

Паралелно с това намиращият се пред него лек автомобил, шофиран от 35-годишна столичанка, също тръгнал да изпреварва.

Мотоциклетът и колата се засичат и от удара двуколесното превозно средство излиза извън пътното платно, блъскайки последователно два паркирани автомобила и намиращите се в близост трима туристи - 21 годишен мъж от Долна Митрополия, 26 годишен мъж от Долна Митрополия и 22 годишна жена от Плевен. Мотоциклетистът е с навяхване и разтягане на колянната става, настанен за лечение в бургаска болница. 

21 годишният мъж от Долна Митрополия е с фрактура на подбедрицата, настанен за лечение в УМБАЛ Бургас, 26 годишният мъж негов съгражданин е получил контузия на бедрото и главата, прегледан и освободен за домашно лечение. 22 годишната жена от Плевен е получила открита рана на коляното и контузия на глезена и стъпалото, прегледана и освободена за домашно лечение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)