С линейки и "баничарки": Повече от 300 мигранти спряха властите на българо-турската граница

В акцията участват около 700 униформени

29.06.2023 | 16:13 Редактор: Юлиан Христов
С линейки и

Специализирана полицейска операция се провежда в района на българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията се провежда на територията на РДГП-Елхово - областите Бургас и Ямбол. Целта на операцията е противодействие на престъпления, свързани с трафик на мигранти и нелегално преминаване през границата.

В нея са включени около 700 униформени служители от главните дирекции "Гранична полиция", "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и ТД "Национална полиция". С оглед осигуряване на допълнителен контрол на междуселски пътища са обособени 25 КПП в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. 

По данни на ГД "Гранична полиция" към 16 часа, в резултат на извършените до момента действия в различни участъци на границата, при 18 случая не е допуснато незаконното преминаване на българска територия на общо 322 лица. Операцията продължава и към момента.

Чужденците се транспортират с всякакъв вид транспортни средства, след които линейки, автомобили тип "баничарки", леки коли и др.

В хода на работата по оперативна информация, е спрян автомобил, в който са превозвани 10 нелегални мигранти, представили се за граждани на Мароко. Те и съпровождащите ги двама български граждани са задържани.   

Снимка: МВР