Дехидратирани и с гърчове: В болница и бежански център са хванатите мигранти на "Тракия"

Шофьорът на буса все още се издирва

21.06.2023 | 13:30 Редактор: Юлиан Христов

Пореден опит за нелегален трафик през страната ни. 32-ма мигранти бяха заловени натъпкани в автобус без регистрационни номера, със спукани предни гуми и изпочупено предно стъкло.

Рано сутринта на паркинг на магистрала "Тракия", на 250 км от София, органите на реда се натъкват на микробус с мигранти. В превозното средство били натъпкани 32-ма мъже на видима възраст между 18 и 20 години.

Заради липсата на кислород в буса в комбинация с високите температури, някои от тях получили гърчове. Петима са откарани за лечение в Сливенската многопрофилна болница.

"Всички от тях са контактни, всички са със симптоми на едно общо изтощение, дехидратирани са. Някои от тях споделиха, че от два дни не са приемали течности и не са се хранили", каза началникът на Центъра за спешна медицина в Сливен д-р Тодор Суванков.

За щастие, сериозно пострадали сред заловените мигранти няма. Това е и поредният случай с група бежанци, превозвани по подобен начин. През февруари 18 мъже от Афганистан се задушиха в тайник на камион. Возилото бе оставено край софийското село Локорско, а шофьорът и спътникът му бяха избягали към Бургас. По-късно бяха задържани.

32-мата мигранти, заловени днес на магистрала "Тракия", бяха превозени с микробус до център за временно настаняване на чужденци в с. Любимец.

Мъжете са заловени без документи. Тяхната самоличност тепърва ще се установява, както и какъв е маршрутът, по който са се движили. Водачът на микробуса е избягал и се издирва.

Разследването ще трябва да установи и защо бусът с мигрантите е със спукани гуми и счупено предно стъкло.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
с риск за живота си ще се избият да влизат в 9тия кръг на ада. Сигнализирай за неуместен коментар