Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, поиска снизходителност от ВКС

Обвинението и защитата спорят дали има умисъл в действията на подсъдимия

21.06.2023 | 12:19 Редактор: Тодор Петров

Кристиан Николов, подсъдими за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска снизходителност от последната съдебна инстанция.

До два месеца ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще потвърди или ще промени 9-годишното ефективно наказание, което две съдебни инстанции наложиха на 25-годишния мъж. Върховните съдии могат и да върнат делото на Софийския апелативен съд, ако открият съществени процесуални нарушения. 

И пред последната съдебна инстанция страните продължиха спора си - дали Николов, който предизвика катастрофата, в която загина Милен Цветков след употреба на наркотици, шофирайки с висока скорост и преминавайки на червен светофар, е действал при евентуален умисъл или по непредпазливост. 

Представителят на държавното обвинение и процесуалните представители на наследниците на Милен Цветков поискаха Николов да бъде признат за виновен, че е причинил смъртта на журналиста при евентуален умисъл. Защитата на подсъдимия поиска делото да бъде върнати за ново разглеждане, за да бъде намалено наказанието на Кристиан Николов.

В последната си дума Николов за пореден път изрази съболезнованията си към семейството на телевизионния водещ и заяви, че се разкайва горчиво за случилото се, съобщи БНР.