Собственикът на бика, опитал да влезе в магазин - добре познат на властите, кой е той?

На паркинга имало и цяло стадо крави

15.06.2023 | 19:16 Редактор: Искра Ангелова

Бик опита да влезе в магазин. За щастие, няма пострадали, тъй като случката е от късните часове на деня, когато обектът е бил затворен.

Свидетел успява да заснеме как бик се опитва да влезе през стъклените врати. Освен него, на паркинга има и цяло стадо крави.

"За първи път се случва на този паркинг, иначе на "Ботевградско шосе" и на "Челопешко шосе", извън населените места. Собственикът предполагам, че е лице от кв. "Челопечене", каза кметът на район "Кремиковци" - Лидия Донкова.

Предполагаемият мъж е отдавна познат на властите.

"Той има много глоби от различен характер. Едните са за това, че се движат извън населените места, другите са за това, че не се спазва маршрутът на движение на животните, не се спазват определените места за паша в населеното място. Това, което предполагам, е, че животновъдният обект е в кв. "Челопечене". Там са и пасищните обекти, които могат да се ползват. Тук, където са разположени в момента тези животни, които са излезли от неработещ за мен електропастир, защото при работещ няма как да се случи това и те да се намират на паркинга на Jumbo Plaza", поясни още Донкова.

Bulgaria ON AIR потърси предполагаемия собственик на стадото на адреса му в квартал "Челопечене", но без успех.

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.