Прокуратурата в Кюстендил проверява дали тялото е на Ангел Христов от братя Галеви

Тялото е транспортирано до Съдебна медицина в София

04.06.2023 | 10:28 Редактор: Михаела Димитрова
Прокуратурата в Кюстендил проверява дали тялото е на Ангел Христов от братя Галеви

Окръжна прокуратура - Кюстендил е образувала 2 досъдебни производства по повод смъртта на Ангел Христов, познат като единия от братя Галеви. Първото трябва да установи дали починалият човек е действително Ангел Христов, а второто - какви са причините за смъртта и дали тя е естествена, защото по тялото няма следи от насилие при първоначалния оглед.

Трупът вече е откаран в София за аутопсия, въпреки че близките са отказали, но при започнало разследване те нямат думата.

Трупът на починалия вчера от инфаркт Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви, е откаран в моргата в Кюстендил. Сигнал за починал мъж е получен в спешния център вчера.

"Обаждането беше не за пострадал, а направо за починал и затова изпратихна трупна линейка в село Ресилово. Доколкото знам колегите дори не са правили реанимационни действия и са констатирали смъртта", каза директорът на ЦСМП - Кюстендил д-р Албена Рапатинска, цитирана от "24 часа".

Тялото е транспортирано до Съдебна медицина в София. Погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви" е спряно, каза говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Мариана Сиракова.

Снимка: БГНЕС