Спецакция в София - замесиха имената на бивш следовател и свързан с Къро

Проверката е продължила около 10-15 минути

30.05.2023 | 13:37 Редактор: Михаела Димитрова

Спецакцията в София е била свързана с Рамзиг Чакърян - Ами и Петьо Петров - Пепи Еврото. Това показва неофициална информация на Bulgaria ON AIR. Късно снощи екипи на "Специализирания отряд за борба с тероризма" и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант в кв. "Драгалевци". До този момент продължава да има полицейско присъствие.

Името на Рамзиг Чакърян - Ами бе свързано с убития преди няколко дни Красимир Каменов - Къро, Пепи Еврото е бивш следовател, познат около случая "Седемте джуджета".

Тази сутрин управителят на заведението потвърди, че е имало спецакция и че са влизали полицаи в ресторанта му. Проверката е продължила около 10-15 минути.

"Дойдох само на проверка и това беше. Нямаше чак такава мащабна спецакция, ако имаше, щяха да затворят ресторанта. Гърци са собствениците, аз работя тук от 7 години, оглеждаха навън и това беше, не сме предоставяли документи, нито нищо", каза управителят Николай Иванов.

Преди 4 дни вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че с заповед на главния секретар на МВР е започнала специална операция в цялата страна срещу представители на престъпния свят, които са способни на престъпления като това на Къро в Южна Африка.