Митничари задържаха 123 кг канабис в камион с месо

Водачът го грози затвор от 10 до 15 години затвор

22.05.2023 | 17:50 Редактор: Михаела Димитрова
Митничари задържаха 123 кг канабис в камион с месо

По искане на Окръжна прокуратура - Видин съдът взе мярка за неотклонение спрямо Я.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление, съобщават от Агенция "Митници".

При проведена съвместна операция в района на ГКПП Видин - Дунав мост 2, при влизане в България от Румъния е извършена щателна митническа проверка на товарен автомобил с българска регистрация, управляван от турски гражданин.

В резултат на проверката в автомобила, между палетите със стока - месо, са открити зеблени чанти и черни сакове, съдържащи вакуумирани полиетиленови пакети със зеленикаво-кафява тревиста маса. Извършеният полеви наркотест е реагирал положително на канабис. Общото тегло на предмета на престъплението е 123 килограма.

Водачът на превозното средство е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. За пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева.

Снимка: Агенция "Митници"