Закопчаха четирима в Старозагорско, продавали наркотици от година и половина

Иззети са около 2,8 кг изсушена марихуана, семена за растения от рода на конопа

19.05.2023 | 16:30 Редактор: Елеонора Танева
Закопчаха четирима в Старозагорско, продавали наркотици от година и половина

Четирима са задържани в Старозагорско при специализирана полицейска операция срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Действията са осъществени от служители на ГД "Борба с организираната престъпност". Арестуваните са на 20, на 30 и двама на 22 години.

При извършени множество претърсвания на територията на Стара Загора и селата Ветрен и Тулово (къщи, апартаменти, както и автомобили, ползвани от задържаните) са намерени и иззети около 2,8 килограма суха листна маса – марихуана, семена за растения от рода на конопа, гриндери, ел. везни и други веществени доказателства. Според първоначалните данни групата е действала на територията на областта от началото на 2022 г. до момента.

Вчера четиримата задържани са привлечени от Окръжната прокуратура в Стара Загора като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотични вещества. На трима от тях са повдигнати обвинения и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в нарушение на установените от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила.

С постановление на наблюдаващия прокурор задържането на четиримата обвиняеми е удължено до 72 часа.

Снимка: МВР