ГДБОП хвана наркодилър с клиент и иззе голямо количество дрога

Арестувани са общо шестима души

11.05.2023 | 12:52 Редактор: Вяра Димова
ГДБОП хвана наркодилър с клиент и иззе голямо количество дрога

Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група, извършвала престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества на територията на столицата, е проведена вчера. Действията са осъществени от служители на ГДБОП под ръководството на СГП.

В резултат на предварително прецизно разследване, в момент на покупко-продажба на дрога са задържани 34-годишен мъж, с криминални прояви, и 42-годишен негов клиент, от когото при обиска са иззети около грам марихуана и близо пет грама амфетамин.

В процеса на операцията е извършено претърсване на стопанисваните от 34-годишния жилища, където са намерени общо около 9,5 килограма марихуана, 100 грама кокаин, 1000 таблетки екстази, 1,5 кг амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и нападателна бойна граната.

През днешния ден в полицейския арест са отведени още четирима съпричастни в различна степен в дейността на престъпната група – мъже на възраст от 25 до 28 години, всички те - известни на органите на реда. 

Предстои доклад на материалите пред наблюдаващия прокурор от СГП. Действията по доказване и документиране на престъпната дейност на участниците в организираната престъпна група продължава.

Снимки: МВР