"Съсипани три живота" - бащата на Адриан, причинил тежката катастрофа: Обясних му как да кара

За втори пореден ден на бул. "Сливница" има протест и блокада

09.05.2023 | 18:53 Редактор: Вяра Димова

Кръвната проба за наркотици и алкохол на 18-годишния водач, който уби на място млади мъж и жена на бул. "Сливница" в София, са отрицателни. Младежът беше задържан след инцидента. Повдигнато му е обвинение. Тази вечер отново на кръстовището има протест и блокада.

Живущите в квартала, близки и приятели на двете жертви събраха отново, за да поискат от МВР и общината мерки да бъдат поставени легнали полицаи за ограничаване на скоростта.

"Тук сме заради всички, които си отидоха на пътя. Това, което правят управляващите в момента, е пълно посмешище", разказа един от присъстващите.

"Трябва да се засили присъствието на полицията, защото тук наистина стават много инциденти. Легнал полицай ще е много по-добре от камера", коментира друг протестиращ.

Пред Bulgaria ON AIR говориха родителите на момчето - баща му и неговата баба. Те заявиха, че момчето е добро, кротко и винаги са му обяснявали как да кара по улиците и да се съобразява със скоростта.

Съсипани три млади човешки живота - така семейството на Адриан, който е обвинен за причиняването на смъртта на двама души при жестоката катастрофа, описват трагедията.

"Много съжаляваме за тези деца, нашите съболезнования", каза бабата на Адриан - Жана.

Адриан има книжка от месец февруари. Баща му е купил автомобила, но умишлено малък и стар на 25 години.

"Исках да го зарадвам, за това му взех малка кола, защото е нов шофьор. Взех му не мощна, малка кола - да се радва и придвижва в София", разказа баща му - Марио Димитров.

След разговор с адвоката си, Адриан е заявил, че е бил заслепен от други коли. В злополучната нощ той се е връщал от приятелката си, която живее в кв. "Люлин". 

"Отиде да се види с нея, но аз го помолих да се прибере по-рано, защото обикновено се прибират по-късно", сподели баща му.

Семейството разказва, че Адриан досега не е имал провинения. Ученик е в 12 клас.

"Майка му почина като беше на 9 години, не пуши, не пие, сега на 27 му е балът. Добро дете", коментира баба му.

Утре предстои съдът да се произнесе дали ще остави за постоянно Адриан в ареста.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.