Битият шофьор на линейка: Помагах на момчето зад волана, изведнъж тълпата ми скочи

Инцидентът е станал на пътя между селата Руен и Ябълчево

18.04.2023 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Шофьор на линейка е в болница, след като е бил пребит навръх Великден при опит да окаже помощ на ранено на пътя дете. Инцидентът е станал на пътя между селата Руен и Ябълчево. 

Лек автомобил с 18-годишен шофьор блъска кон с каруца, в която е имало дете. Спешният екип се озовава на сигнала, но при опит да се окаже помощ на пострадалото дете негови роднини се нахвърлят с юмруци върху шофьора на линейката. 

На място се отзовават полицейски екипи, които произвеждат предупредителни изстрели. 43-годишният шофьор Реджеп Кадир е постъпил в болница с опасност за живота. Вече е в стабилно състояние.

"Имаше блъсната каруца с някаква кола, пострадало 8-годишно дете, което има само някаква драскотина на главата си. Отидох да обърна внимание на шофьора - младо момче, тъй като фелдшерката се занимаваше с детето. Пожълтяло беше момчето, дръпнах го да му помогна и изведнъж тълпата скочи срещу мен. Даже не съм разговарял с тях", разказа шофьорът.

"Точно обяснявах на майката, че няма опасност за живота на детето, имаше една малка рана на тила. Само че никой не ме слушаше. Избягах в линейката, скрих се там. След малко и нашият шофьор се отскубна от юмруците и се качи се при мен", посочи фелдшерът Гинка Ангелова.

С цел спиране на агресивните действия служителите на РПУ-то използват служебно оръжие и произвеждат изстрели в безопасна посока. Роднините на пострадалото дете имат своя версия за инцидента. Твърдят, че шофьорът ги е обидил. 

Медиците от Спешна помощ са шокирани от поредния случай на агресия към тях и настояват за по-строги наказания. Прокуратурата се самосезира по случая. Към момента се установят преките извършители на това престъпно деяние 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Значи, некадърен шофьор, който ще е супер опасен за останалите на пътя за в бъдеще, каруца без отразители и като цяло - каруца на пътя (21ви век) и накрая хора, които са минали през разни етапи на обучение, за да помагат на други биват виновни и наказани? Утре когато недай си боже на мен ми се наложи да търся помощ - никой няма да дойде, защото няма да има хора да помагат, заради тая *** където си позволява това и остава ненаказана. Сигнализирай за неуместен коментар