Убитата Кристина нямала представа, че Калоян има пистолет. Той: Това ще ти е последният 8 март

32-годишната жена нямала идея и че той разполага с пистолет, макар и чужд

13.04.2023 | 17:09
Убитата Кристина нямала представа, че Калоян има пистолет. Той: Това ще ти е последният 8 март

32-годишната Кристина не е знаела, че докато я притеснява Калоян, той живеел без брак с друга жена. Нямала идея и че той разполага с пистолет, макар и чужд.

На 20 март тя решава да сложи край на техните отношения. Чува се с Калоян по телефона и му заявява, че приключват. Мисли няколко дни преди да го направи, но се мотивира след последния голям скандал помежду им, който става на 8 март.

Причината е, че е излязла с приятелки да празнува без неговото разрешение. Бил толкова ядосан, че я заплашил: “Това ще е последният ти 8 март!”. Държал да знае всяко нещо, което тя прави, както и всяко място, на което ходи.

“Казах му, че се разделяме! Още на следващия ден ще замина и ще се скрия", обяснява тя пред психолога, който се среща с нея във Фондация “Асоциация Анимус”, предава "24 часа".

Специалистът си спомня, че Кристина била въодушевена от факта, че най-после се разделя с Калоян.

"Съветвана е да се обърне към полицията, като оттам са и предложили да бъде настанена в кризисен център, имала е и “план за сигурност" с ясни стъпки всеки ден, за да не се движи сама - разказват от НПО-то.

"Тя е интелигентна и преценява сама. Нейният план е бил различен. Възнамерявала е да се скрие много по-рано от датата на нейното изчезване, но по някакви причини не е успяла да го направи. За съжаление, в деня, определен за изчезването й, 3 април, всъщност е била сама в колата. Трябвало е да се движи с някого, но точно в този ден не е била с човек, който да я пази”, обясняват още от неправителствената организация.