Хаос с експертизите по делото "Семерджиев": Две от тях показват, че не е бил дрогиран и пиян

Вещите лица обясниха откъде идва разминаването

29.03.2023 | 17:02 Редактор: Тодор Петров

Коренно противоположни са заключенията на вещите лица бил ли е Георги Семерджиев дрогиран по време на катастрофата на столичния бул. "Черни връх", при която на 5 юли 2022 г. загинаха две млади жени.

Едната експертиза показва, че Семерджиев е бил дрогиран, другата - че не е бил. Трета експертиза пък показва, че в кръвта му няма наличие на алкохол.

Токсикохимичната експертиза е установила наличие на метамфетамин, но не е установила каква е концентрацията в кръвта, защото техниката не позволява това. Вещите лица от Института по криминалистика, които са работили по нея, обясниха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана правилно. Била е доставена при тях замразена, което не позволява да се определи дали в кръвта има наличие и на алкохол.

Вещите лица, изготвили съдебно-химическата експертиза, обаче излязоха с различно заключение - изследваната проба кръв не показала наличие на алкохол, синтетични наркотици и производни. Използвани са два метода с различна чувствителност, а пробата, отишла при тях, не била замразена, казаха те пред съда.

Разминаването в заключенията беше обяснено от едно от вещите лица с различните апаратури и методи, както и с чувствителността на техниката.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мафията е
преди 1 година
в правителството и нейните представители както полиция и прокуратура.Как да има доказателства когато има правителство :) Сигнализирай за неуместен коментар