Разбитата нарколаборатория струвала 2 млн. лв., прокуратурата разследва откъде са парите

В общо осем помещения се отглеждат над 2000 растения

27.03.2023 | 17:45 Редактор: Петя Кръстева

Разбиха една от най-големите наркоолаборатории у нас. Подземното съоръжение е изградено между сливенските села Асеновец и Баня, и струва близо 2 милиона лева. Задържана е организирана престъпна група от седем души, двама от които криминално проявени. Нарколабораторията е построена на територията на бивша хижа, а сега - частен имот. Входът е бил маскиран със стар бус, зад който започват стълбите към подземни тунели. Съоръжението е три метра под земята, на площ от близо 600 кв. метра.

Изградени са вентилационна и поливна система и електроинсталация, а тунелите са прокопани с тежка техника. В общо осем помещения се отглеждат над 2000 растения. Полицаите са действали по сигнал, а групата е следена близо четири месеца. Задържани са на място. Очаква се от прокуратурата да поискат задържането им за 72 часа.

"Изграждането на съоръжението е струвало между 1,5 и 2 млн. лв. Очакваните приходи биха били многократно надхвърлящи тези суми. Ще направим един цялостен финансов анализ откъде са дошли инвестираните средства", коментира шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Снимка: Апелативна прокуратура - Бургас