След масовия бой в Казанлък: Трима се борят за живота си, петима се изправят пред съда

Сред задържаните е и непълнолетен, ОДМВР определи случая като варварски

23.03.2023 | 17:42 Редактор: Петя Кръстева

След масовия бой посред бял ден в Казанлък между два враждуващи ромски клана петима души, между тях и един непълнолетен, са с повдигнати обвинения за умишлено убийство. Трима души са с опасност за живота.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Лазар Христов определи случая като крайно варварски и несъвместим с нормите на живот. 

"Крайно възмутен съм от това нещо и няма да позволя подобен род престъпления да се извършват, доколкото това зависи от мен и моите служители, ще вземем още по-адекватни мерки. По време на въпросния конфликт и превантивната дейност, ежеседмично са провеждани специализирани полицейски операции на територията на общините Павел баня, Казанлък и въпросните населени места", коментира той.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов подчерта, че мярка "задържане под стража" на непълнолетно лице се взима единствено при изключителни обстоятелства.

"Считаме, че тези изключителни обстоятелства са налице, защото по любителските записи, които излязоха в медиите, се вижда жестокостта и упоритостта, с която са нанасяни ударите и то на хора, които са паднали в безпомощно състояние", отбеляза той. 

Стара семейна вражда между две семейства е в основата на сблъсъка, след който загина един мъж, а 11 бяха ранени. Инцидентът стана в понеделник до централния пазар в Казанлък. Двете враждуващи фамилии били на дело заради друг побой. Кръгът на обвиняемите 5 лица ще бъде разширен. 

Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Гледането на постоянната мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.