Със счупени прешлени и комоцио са част от мигрантите след снощната гонка

Повечето вече са предадени на полицията

20.03.2023 | 11:51 Редактор: Петя Кръстева
Със счупени прешлени и комоцио са част от мигрантите след снощната гонка

Продължават прегледите и диагностиката на мигрантите, пострадали тази нощ в инцидент с автомобил до с. Алдомировци. В столичната болница "Света Анна" бяха приети четирима от тях, като само един е хоспитализиран в Клиниката по неврохиругия с комоцио, съобщиха от лечебното заведение. Останалите са предадени на полицията.

Продължава изясняването на състоянието на шестимата, приети в болница "Царица Йоанна – ИСУЛ". Един от тях е с два счупени лумбални прешлена и остава в Клиниката по неврохирургия. За друг от приетите има съмнение за наличие на течност в корема, поради което продължават образните изследвания. Останалите нямат травми, заради които да се налага оставането им под лекарско наблюдение.

В болница "Пирогов" са приети четирима от мигрантите, като един е настанен в Клиниката по травматология, един – в Клиниката по неврохирургия, един – в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, а друг – Клиниката по хирургия. Няма непосредствена опасност за живота на пациентите. 

Сигналът за обърнато превозно средство е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ – София в 23:59 ч., след като на място са изпратени шест линейки. Екипите са установили 15 чужденци с различни наранявания, а един от тях е починал. По първоначална информация шофьорът е сърбин, а мигрантите са афганистанци и един иранец, предаде БТА.

Автомобилът с чужда регистрация и с водач чужденец бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и започнала гонка. Така колата се ударила в бетонна бализа и се обърнала. Това е причината единият от пътувалите в нея да загине на място. 

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR