Иванчева съди Сливенския затвор, не ѝ дават важни лекарства, може да остане без зъби

Забавена ѝ е молба за пародонтолог

13.03.2023 | 17:20 Редактор: Михаела Димитрова
Иванчева съди Сливенския затвор, не ѝ дават важни лекарства, може да остане без зъби

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева съди администрацията на Сливенския затвор, тъй като не ѝ осигурявала лекарства и лечение от стоматолог. Това обявиха в официалната ѝ Facebook страница.

"Утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен. Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ", пише в публикацията.

"Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образувание на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата ѝ заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства. Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.", допълват представители на Иванчева.

Малко по-късно в пост те добавят, че делото за здравословното ѝ състояние е прекратено, а час ѝ за зъболекар е преместен за 29 май.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
колко трябва са лежи там Сигнализирай за неуместен коментар