СГП обвини Велико Желев в изнудване, нанесъл побой на мъж в областта на лицето и тялото

Предстоят разпити на свидетели

07.03.2023 | 15:58 Редактор: Петя Кръстева
СГП обвини Велико Желев в изнудване, нанесъл побой на мъж в областта на лицето и тялото

На 7 март в Софийската градска прокуратура са получени материали по досъдебно производство на Софийската районна прокуратура относно евентуално престъпление – изнудване, извършено от повече от две лица.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства е стигнато до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата е привлякла като обвиняем Велико Желев за това, че на 24.02.2023 г. в гр. София,  бул. "Цар Освободител" № 6 - с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А. чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лева.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. На 9 март ще бъде извършена преценка за внасяне в Софийския градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Софийската градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.  

Снимка: БГНЕС