Нападнатата медицинска сестра остава в реанимация, имала лични отношения със задържания?

Няма опасност за живота ѝ

07.03.2023 | 09:52 Редактор: Ирена Бакърджиева

Състоянието на медицинската сестра, която беше намушкана с нож, е стабилно и няма опасност за живота ѝ. Направена ѝ е операция, а пробожданията в областта на гърдите ѝ не са били дълбоки, но е загубила кръв.

"Все още се намира в интензивно, ще бъде още ден-два в реанимация, след което пациентката ще бъде в клиниката по хирургия и вече с нея ще работят психолог и психиатър с оглед това, което тя е преживяла", заяви д-р Петър Герзилов от УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

"Тя постъпи в 15:30 ч. 5 прободно-порезни рани - 3 в областта на гръдния кош, една в лява ръка и една в областта на дясно коляно. Приета е веднага в Спешното, веднага в шокова зала, проведени са необходимите лечебно-диагностични мероприятия, консултирана е със съответните специалисти и много бързо е приета в хирургията и в операционната", обясни началникът на Спешното отделение към болницата д-р Велислава Начкова.

Жената беше нападната в 22 ДКЦ в столичния квартал "Изгрев" в понеделник. 70-годишният извършител беше задържан от полицията. Следствието ще изяснява в какви отношения са били нападателят и пострадалата. По първоначална информация причината за инцидента са лични отношения.

Снимка: БГНЕС