Оказват помощ на хванатите мигранти край Драгоман, спипаха ученик да превозва 57 мъже в бус

Младият мъж е задържан и привлечен като обвиняем

01.03.2023 | 13:53 Редактор: Михаела Димитрова
Оказват помощ на хванатите мигранти край Драгоман, спипаха ученик да превозва 57 мъже в бус

Отново случай на заловени нелегални мигранти - този път край Драгоман. По първоначална информация техният брой е 26. Камионът е с турска регистрация. Шофьорът е гражданин на Република Турция и е задържан. 

Превозното средство в момента се претърсва от служители на "Гранична полиция". 22-ма от мигрантите са били в лошо състояние, премръзнали и дехидратирани. Повечето от тях са откарани в четири столични лечебни заведения.

По информация на Bulgaria ON AIR в болница "Света Анна" са били закарани трима от мигрантите с премръзване и дехидратация. След прегледа им е установено, че те са в добро здравословно състояние. Те са изписани и са изпратени отново към "Гранична полиция".

А 18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това е станало на магистрала "Тракия" край Стара Загора, съобщават от прокуратурата.

Според прокуратурата той е превозвал с микробус 57 мъже, които са граждани на Афганистан и са искали да преминат страната в нарушение на закона. 18-годишният ученик е имал нужда от финансови средства, посочват още от държавното обвинение.

Младият мъж е задържан за срок до 72 часа и е ривлечен като обвиняем. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за постоянен арест.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR