ИАРА залови рибари нарушители - множество са престъпленията, свързани с риболова

В язовир "Искър" са открили мрежа с дължина 50 м и 4 броя маломерни мрежени уреди тип "цапало"

24.02.2023 | 12:02 Редактор: Вяра Димова
ИАРА залови рибари нарушители - множество са престъпленията, свързани с риболова

Служители от сектор "Рибарство и контрол" град Добрич, съвместно с представители на РИОСВ, извършиха проверка по вода на езеро "Дуранкулак" с патрулна лодка "ИАРА 30". По време на проверката са установени и извадени от работно положение 20 броя винтери без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.

При извършена проверка на река "Голяма Камчия" от служители на сектор "Рибарство и контрол" град Шумен, с помощта на контролните органи на МВР и любители рибари, в горното течение на реката, близо до село Менгишево, общ. Върбица, бяха установени и заловени лица извършващи нерегламентиран риболов със забранен уред "серкме".

На лицата бяха съставени 2 акта за установяване на адмисситративно нарушение. ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

При извършена рутинна проверка по вода от служители на сектор "Рибарство и контрол" град София на язовир "Искър" бяха открити и извадени 1 брой мрежа с дължина 50 м и 4 броя маломерни мрежени уреди тип "цапало" без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване. 

Снимка: ИАРА