Дрогиран е бил шофьорът от катастрофата с жертва край Русе

Той е задържан за 24 часа

17.02.2023 | 13:44 Редактор: Ирена Бакърджиева
Дрогиран е бил шофьорът от катастрофата с жертва край Русе

Тази сутрин около 07:20 ч. на пътя в посока  Русе при облачно време, мокра пътна настилка за движение, на прав път лек автомобил "Фолксваген Пасат" с русенска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, е напуснал вдясно платното за движение и се е блъснал в дърво. В резултат на удара от автомобила изпада пътник, возещ се отпред вдясно (мъж на 39 г.) и умира на място.

Водачът е прегледан в УМБАЛ "Канев"-Русе, установени са му комоцио и контузия на крак, като е отказал да бъде настанен за наблюдение и лечение. Водачът е изпробван с техническо средство за установяване употреба на алкохол, като пробата е отрицателна и с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества, като тази проба е дала положителна реакция.

Взети са му биологични проби за изследване. Той е задържан за 24 часа, информира БГНЕС. Причините за възникване на ПТП се изясняват. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на ОДМВР - Русе и съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство.

Снимка: БГНЕС