Бащата на 4-годишната Мариела без обяснение защо живял с трупа ѝ месец, не е заради пари

Мартина пък твърдяла, че момиченцето започнало да се задушава и внезапно спряло да диша

14.02.2023 | 14:36 Редактор: Елеонора Танева
Бащата на 4-годишната Мариела без обяснение защо живял с трупа ѝ месец, не е заради пари

Бащата на 4-годишната Мариела, който криел трупа на детето си близо месец, преди да изгори в пожар, не се е интересувал от дъщеря си. Ходил на работа - копаел кладенци, прибирал се и лягал да спи. Възможно е и да не е разбрал за смъртта ѝ, колкото и да е странно това. Детските надбавки получавала майката на Мариела, с която Емил е разделен, така отпада версията смъртта на невинното дете да е прикривана заради пари, обясни пред "24 часа" окръжният прокурор на Варна - Красимир Конов.

Бащата просто мълчал по време на разпитите. Мартина, с която живеел на семейни начала, разказала, че около 12-13 септември 2021 г. Мариела започнала да се задушава и внезапно спряла да диша. Тялото на детето е открито след пожара на 9 октомври.

Много е вероятно Емил и Мартина да останат на свобода, тъй като състоянието на детското трупче не позволя да се докаже причината за смъртта. 

Според психиатричните експертизи двамата били асоциални, с нисък интелектуален статус и невъзможност за правилна преценка. Имат профили във Facebook, където качват свои снимки и такива на децата, които завинаги останаха на 4 и на 1 г.

Снимка: БГНЕС (архив)