Юрист: Междусъседският спор е психически тормоз, хората го неглижират

"Връката между полицията и прокуратурата е разкъсана", заяви Полина Велчева

10.02.2023 | 10:33 Редактор: Петя Кръстева

В убийството на Иван Владимиров трябва да се изследва дали подадените сигнали са били неглижирани. Виждаме разкъсаната връзка между полицията и прокуратурата. Това коментира адвокатът по наказателни дела, свързани с насилие, Полина Велчева.

По думите ѝ официалната информация сочи, че има само един сигнал в прокуратурата, а в медиите излязоха данни, че те са над 10.

"Трябва да се разсъждава върху един въпрос – като гражданско общество също да предприемаме такива действия. Иван Владимиров е имал инициатива да подаде такъв сигнал, но от друга страна съседите не са предприели", отбеляза тя.

Според нея трябва да се затегне режимът на придобиване на оръжие.

"Междусъседският спор е психически тормоз, но много хора го неглижират. Българското общество го смята за поредното скарване между двама съседи", подчерта още Полина Велчева, цитирана от БНР.

"По закон има няколко варианта – може да бъде осъден за неимуществени вреди, но може би няма да е спирачката в случая. Може да се иска да се направи общо събрание, има механизми как да се изведе едно лице от етажната собственост. Това обаче отключва една агресия, има отмъщение", обобщи юристът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR