Смърт за секунда - Иван Владимиров е убит с един изстрел в главата

Жертвата и обвиняемият вероятно са се скарали при прибирането на психолога у дома

09.02.2023 | 15:50 Редактор: Петя Кръстева

Вероятно прибирайки се към дома си, убитият психолог Иван Владимиров е влязъл в конфликт с обвиняемия за убийството му. Той е бил застрелян с един изстрел в областта на лицето. Смъртта му е настъпила мигновено.

Няма свидетели и очевидци на деянието. Трупът е открит от двама съседи, които са влезли, усетили са странна миризма, и са открили трупа на стълбищната площадка, предаде БГНЕС.

Двамата - убитият, и убиецът, са имали конфликти на битова основа. Това съобщиха от прокуратурата на извънреден брифинг по повод убийството на психолога, което стана снощи около 22:30 ч.

В момента тече процес по изясняване на точната причина, поради която е настъпила смъртта на Владимиров. По думите на говорителя на СГП Десислава Петрова обвиняемият не е оказал съпротива при ареста, а впоследствие с него е проведена беседа.

"Обвиняемият не отрича вината си, но не мога да кажа дали разпитът му е приключил и дали той ще я потвърди”, отбеляза тя.

Към момента прокуратурата знае, че отношенията между убития и неговия съсед са били влошени и конфликтни.

"Проверили сме, че е имало подаден сигнал от обвиняемия срещу жертвата, който е бил за това, че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини от обвиняемия отпадъци - найлони и хартия". Петрова подчерта, че не ѝ е известно колко и какви сигнали са били подавани от Владимиров срещу убиеца му.

"Изискали сме справка дали обвиняемият е бил в трудово правоотношение като служител на МВР", добави тя. Чрез експертиза ще бъде проверено дали откритото оръжие, с което се предполага, че е извършено убийството, е било служебно, или не.

Срещу извършителя е повдигнато обвинение за умишлено убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 г. Задържан е за срок от 72 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR