Арестуваха 39-годишен мъж след гонка, в колата му откриха букет от оръжия

Полицията го хванала в селска нива, оказал е съпротива

03.02.2023 | 16:50 Редактор: Вяра Димова
Арестуваха 39-годишен мъж след гонка, в колата му откриха букет от оръжия

39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на Тутракан. При претърсване в колата му били открити боен пистолет, патрони и хладно оръжие.

Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура – Силистра. Предстои привличане към отговорност по два текста от Наказателния кодекс, като първият предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Мъжът е бил спрян за проверка по линия на КАТ – Пътна безопасност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил рязко. След преследване е напуснал очертанията на града.

Установен е бил в селска нива, в посока село Шуменци. При задържането е оказал съпротива, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

Пистолетът е "Скорпион", чешки. Експертизи ще установят използван ли е бил за престъпления. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка, съобщи БНР.

Мъжът е от Тервел и е с чисто съдебно минало. Ще бъде задържан за срок до 72 часа, като Прокуратурата ще настоява пред съда за мярка "постоянно задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

1
0 rate up comment rate down comment 0
Ерш
преди 1 месец
Поредния мексиканец, но от ромски произход... Сигнализирай за неуместен коментар