Учител по математика имал сексуална връзка с ученичка, задявал я от 13-годишна

Момиче признало пред родителите си за отношенията им, преподавателят от Асеновград е задържан

27.01.2023 | 17:50 Редактор: Елеонора Танева
Учител по математика имал сексуална връзка с ученичка, задявал я от 13-годишна

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство по сигнал за сексуален контакт на учител по математика от Асеновград с малолетна ученичка. Майката и бащата са дали обяснения пред полицията.

39-годишният Атанас Басмаджиев е арестуван вчера за едно денонощие. Родителите на ученичката разбрали за връзката му с дъщеря им на 17 януари. Комуникацията между двамата е започнала още преди 2 години, когато тя е била едва 13-годишна.

Според адвоката на семейството доказателствата срещу учителя са достатъчно, за да му бъде повдигнато обвинение. 14-годишното момиче е признало пред родителите си, че е имало сексуален контакт с преподавателя, пише "24 часа".

Педагогът е работил с деца до седми клас в асеновградското СУ "Св. св. Кирил и Методий", но е напуснал поради здравословни причини. Сигнал до полицията за връзката му с непълнолетна е подаден от директора Мая Карахристева.

"На този етап няма да внасяме граждански искове, семейството не цели финансов резултат, а да получи справедливост", уточни адвокатът на родителите - Борислав Мазнев.

Бащата на момичето обясни пред "24 часа", че в полицията са го разпитвали и са го предупредили да не говори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)