Пращат на съд мъж, убил зверски жена си, заровил части от тялото ѝ на различни места

Сам показал на полицията къде са останките

25.01.2023 | 16:47 Редактор: Елеонора Танева
Пращат на съд мъж, убил зверски жена си, заровил части от тялото ѝ на различни места

Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителния акт срещу испанския гражданин С.А. за умишленото убийство на съпругата му, извършено на 11.12.2021 г. в Разград.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Двамата съпрузи имат три деца от брака си. Отношенията им били обтегнати - често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което С.П. се обръщала към властите в Кралство Испания за помощ.

През 2021 г. пострадалата се завърнала в Разград заедно с  трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ мъжът усетил, че съпругата му е станала и ѝ нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето ѝ. Когато установил, че не диша,  решил да разчлени тялото, за да прикрие следите. По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в апартамента, се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнато е досъдебно производство по чл.142 ал.1 от НК. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)