Жена нападна фризьорка във Велико Търново, барикадира се в салона ѝ за 10 часа

Засега от полицията обаче не потвърждават дали жената е имала оръжие

23.01.2023 | 21:32 Редактор: Петя Кръстева

Жена нападна фризьорка и се барикадира в ателието ѝ във Велико Търново. Екшънът продължил близо 10 часа.  Всичко започнало около 10 сутринта в един от оживените квартали на града. По думите на очевидци във фризьорския салон нахлула жена, която е между 40 и 50-годишна. Последвал скандал, фризьорката била ударена по главата с оръжие, но успяла да избяга, а нападателката се заключила вътре. По непотвърдена информация се чули и изстрели.

Засега от полицията обаче не потвърждават дали жената е имала оръжие и какво е било то. След като бил подаден сигнал за инцидента, на място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а районът бил отцепен. В акцията участваха психолог и преговарящи, които се опитваха повече от 9 часа да убедят жената да излезе доброволно от салона и да не нарани друг. По непотвърдена информация двете жени имали стари сметки за разчистване, за които водят и съдебни дела.

След като се предаде доброволно, нападателката бе разпитана, а пострадалата е с два шева на главата и е освободена за домашно лечение. Повечето живеещи в района не знаеха каква е причината за засиленото полицейско присъствие.