Мъж изтезава котета в Бургас и се снима: "Кофти ли е?! Много станахте в района"

Задържаният за жестоките мъчения гледал гълъби

23.01.2023 | 13:55 Редактор: Елеонора Танева

Прокуратурата разследва 50-годишен мъж заради жестоко отношение към животни. Той е арестуван след появили се видеоклипове с изтезания над котки и други животни, публикувани във Facebook профила на мъжа.

"Какво ще кажеш! Кофти ли е, ма?! Много станахте в района, ма!", се чува на клиповете с изтезания на котки.

Задържаният за жестоките мъчения мъж гледал гълъби, разказва бургаският журналист Стела Колева, която работи по теми, свързани с насилието над животни. 

"Съседката му от долния етажа се грижи за няколко котки, което му създава дискомфорт и го дразни. Той не харесвал котките. Не се знае дали котките са нападали гълъбите му, по-скоро просто го дразнят, но за мен това е човек със силно изразена психопатия, който е тормозен като малък и избива в най-неочаквани страни", коментира Стела Колева. 

Маргарита Пеева, която работи в зоозащитна организация, попада на клипа с невижданата жестокост към животни. Веднага подава сигнал в полицията.   

Това, което е показано, е абсолютен садизъм. Смятам, че нашето общество трябва да има абсолютна нетърпимост. Като законодателство, което съществува, е добро, но трябва да бъде прилагано в абсолютно ефективни мерки. Ако продължим да допускаме тези садисти да се разхождат между нас и да измъчват живи същества, това ще рефлектира  и върху хората, и върху бъдещето поколение", убедена е Пеева.

Бургас е известен като града на котките. Десетки бургазлии се грижат за бездомните животни в градинките край блоковете. Пенсионерът Господин Генчев отделя от пенсията, за да купува храна за животните, храни 10-20 котки, сложил им е къщичка. 

"Събраните до момента материали ще бъдат предоставени на Районната прокуратура в Бургас. Силно се надяваме да имаме вече и ефективно наказания спрямо изключително грозните и жестоки постъпки, на които станахме свидетели", заяви говорителят на ОМВР Бургас - Цветелина Рандева.

Очаква се бургаската прокуратура да назначи проверка или да образува дело по случая. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.