В Охрид издадоха заповед за разследване на побойника над Пендиков

Медиите не споменават името на извършителя

21.01.2023 | 12:05 Редактор: Вяра Димова
В Охрид издадоха заповед за разследване на побойника над Пендиков

Основната прокуратура в Охрид издаде заповед за провеждане на процесуално-следствени действия срещу 24-годишен мъж от Охрид, заподозрян в престъпление за тежка телесна повреда. Това съобщиха медиите в РС Македония.

Става дума за лице, който е участва в побоя на 19 януари в Охрид над Християн Пендиков, секретар на местния клуб "Цар Борис III". Медиите не споменават името.

Компетентният прокурор е представил на съдията по предварителното производство от Основния съд в Охрид предложение за определяне на мярка за неотклонение на заподозрения, допълват от прокуратурата, цитирани от БГНЕС.

На 20 януари Християн Пендиков бе транспортиран в София за лечение и възстановяване. От ВМА съобщиха, че състоянието му е средно тежко, но без опасност за живота.

Медиците са констатирали множество наранявания в областта на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Пациентът е настанен в реанимация на ВМА, където ще бъде под непрекъснато наблюдение.

Назначени са му и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план, съобщават още от лечебното заведение.

Снимка: БГНЕС