Мъж обезобрази жена при битов скандал, не е първата му жертва

Съседи твърдят, че е работил в системата на МВР, оказал съпротива при ареста

12.01.2023 | 19:21 Редактор: Вяра Димова

47-годишен мъж преби жестоко жена в столичния квартал "Хаджи Димитър" след битов скандал. Съседи твърдят, че тя е поредната му жертва. Той е бивш шофьор към МВР болница и според съседи затова властите не обръщат внимание на поведението му.

В сряда през нощта е получен сигнал в полицията за битов скандал в жилищен блок. Пред апартамента стояла обезобразена жена. От около два месеца тя живеела под наем заедно с Орлин Гигов. 

"Много пъти тези жени са ми звънели да търсят помощ. Малтретира маса жени",  каза Красимир.

Пострадалата жена е откарана с Бърза помощ в "Пирогов" с множество синини и отоци по лицето, травми по главата и гръдния кош. Приета е в Неврохирургия със съмнения за счупено ребро. Няколко часа по-късно тя напуска болницата по собствено желание, но не се връща на адреса.

"Семейна свада", посочи домоуправителката.

Според данните на прокуратурата мъжът е нанесъл много удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на жената. Оказва съпротива и на полицията, която се отзовава на сигнала за насилие. 

"Когато са го извели е бил много пиян в безпомощно състояние", коментира Красимир.

Съседите на Орлин разказват, че често са го виждали в нетрезво състояние, а от апартамента редовно се чували писъци и крясъци. Оплаквания са подавани и до домоуправителя.

"Този човек не е за общество. Той трябва да живее в заведение, вероятно за психиатрия или затвор", каза още Красимир.

Мъжът има криминални регистрации.

"Разбрах вчера от полицията, че е бил техен сътрудник или нещо като шофьор към МВР болница. Уволнен е преди известно време", коментира Красимир.

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на 47-годишния мъж. Задържан е за 72 часа. 

Вижте повече в репортажа.