46-годишен изпадна в мозъчна смърт след побой пред дискотека, не спазил дрескода

Гален Минчев е баща на три деца

22.12.2022 | 18:41 Редактор: Искра Ангелова

46-годишен мъж изпадна в мозъчна смърт след побой пред нощен клуб в Попово. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението. Те отказали да пуснат мъжа заради неприличен външен вид. По случая се води досъдебно производство.

46-годишният Гален Минчев е баща на три деца и служител на следствения арест в Разград. В събота в полунощ заедно с приятел отиват на нощен клуб, но охраната отказва да ги пусне.

"Тогава охраната пред заведението ни спря и направиха проблем за облеклото на моя приятел Галин. Мен ме пускаха, а него не го пускаха, защото е облечен с анцуг и имало някакъв дрескод. Чух как Галин каза да не го бутат. Тогава станаха големите панаири, изтикаха ни навън, Галин го хвърлиха на една страна. Тръгнах към него, но някой ме удари по главата, едното момче с гумена палка", сподели приятелят на бития - Здравко Здравков.

Свидетел на зверския побой веднага подава сигнал на телефон 112. Галин е транспортиран в лечебно заведение, но е пуснат за домашно лечение. Мъжът се прибира вкъщи, а по-късно губи съзнание.

"Той се прибра към 4-4:30 сутринта. Беше в ужасяващ вид. Той не можеше да пази равновесие. Имаше рана на окото, както и кръвоизлив, устната му беше цепната, по лицето имаше охлузвания. Легна си на леглото, полежа 10 минути, стана и каза, че му е много лошо. Придружих го до банята. След което той ми се свлече в краката", коментира съпругата му Христина Димитрова.

Рано сутринта в неделя транспортират Галин до болницата в Търговище, където установяват голям хематом в областта на окото.

"Проблемът тук е, че на скенера първоначално няма черепно-мозъчна травма. На следващия ден, след 24 часа, се прави втори скенер, на който се установяват исхемични мозъчни лезии в ляво полукълбо на мозъка, като прогресивно започва да се влошава състоянието му", поясни началникът на болницата в Попово - д-р Адлер Каров.

"На апаратна вентилация с медикаменти поддържаме сърдечната му дейност, но реално няма отговор от мозъка", добави д-р Каров.

А съпругата му чува най-страшната новина.

"И вчера научавам, че той е в мозъчна смърт, при което хората ми казват, че той си е починал, няма никакви шансове да оцелее, просто мозъкът е спрял да функционира. Казват, че вече го няма, всичко е приключило", сподели Димитрова.

От охранителната фирма на нощния клуб заявиха за Bulgaria ON AIR, че служителите им не са използвали бухалки и палки. Действията на охранителя са се ръководили от Закона за частната охранителна дейност.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.