fallback

Пренебрегване на правилата за движение довело да зловещата катастрофа във Враца

От "Медицински надзор" ще проверяват лекарите, пристигнали на мястото на инцидента

11.01.2023 | 15:10 Автор: Петя Кръстева

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за нарушаване на правила за движение при управление на моторно превозно средство с причиняване на смърт на дете и телесни повреди на повече от едно лице.

Понастоящем е установено, че вечерта на 10.01.2023 г. на път от. Враца към Криводол се движел лек автомобил, управляван от К.Й. (на 20 години). Около 18:50 ч. превозното средство самокатастрофирало, като излязло извън пътното платно и се обърнало.

Вследствие на инцидента била причинена смърт на возещото се на задната седалка дете - 3-годишният Б.Д. Майка му – Р.Д. (на 21 години) е била транспортирана в болнично заведение в тежко състояние с опасност за живота. Пострадал е и пътуващият на предната седалка Б.Д. (на 23 години).

След получен сигнал за пътен инцидент на място пристигнали полицейските служители и извършили оглед на местопроизшествието. По първоначални данни причината за ПТП е нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотици с отрицателен резултат. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на автотехническа експертиза.

По повод публикации в медиите, касаещи действията на служителите от екипа за спешна медицинска помощ и недоволството, изразено от страна на близките на пострадалите в пътния инцидент, Окръжната прокуратура във Враца възложи извършване на проверка на Изпълнителната агенция "Медицински надзор". Тя следва да установи дали медицинските стандарти при оказване на помощ и други изисквания, свързани със спешното състояние на пострадалите при катастрофата, са спазени. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback