18-годишният бияч от Русе ще лежи в затвора една година

Ще бъде приспаднато времето, през което ученикът е бил в ареста

10.01.2023 | 15:00 Редактор: Петя Кръстева
18-годишният бияч от Русе ще лежи в затвора една година

Осъдиха на една година затвор бияча от Русе. Окръжният съд в града гледа делото срещу 18-годишния ученик от спортното училище, обвинен в извършването на 6 престъпления, сред които побой по хулигански подбуди, принуда, грабеж, изнудване и едро хулиганство.

В съда беше и единият от потърпевшите, който беше бит и унижаван от подсъдимия, а видеото от побоя беше качено в социалните мрежи. Иво Бонев искаше лично да се увери, че насилникът му ще получи ефективна присъда, която да му послужи за урок, че не може да прави каквото си иска и че за действията му ще има справедливо наказание.

Тъй като 18-годишният ученик призна вината си, а адвокатите му сключиха споразумение с прокуратурата, той получи една година лишаване от свобода и обществено порицание. По думите на прокурора по делото Пламен Петков са защитени максимално интересите на пострадалите и са възстановени имуществените вреди, предаде БГНЕС.

От едногодишната присъда ще бъде приспаднато времето, през което ученикът е бил в ареста. Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: БГНЕС