Двама пострадали полицаи при ареста на стрелялия по районното в София

Нападателят е с психични проблеми, не са ясни мотивите му

10.01.2023 | 13:37 Редактор: Тодор Петров

Мъж стреля посред бял ден по столичното Трето полицейско управление. Стрелецът е задържан. Установено е, че той е с психични проблеми. 

Малко преди 8 часа сутринта 64-годишният мъж стреля с незаконно притежавана ловна пушка по сградата на Трето полицейско управление в София. При стрелбата няма пострадали. 

"Чух 2,3 изстрела. Доколкото разбрах, е стреляно по третия етаж, по прозорец", каза Николай.

Мъжът е задържан на 100 метра от сградата на полицейското управление, като при ареста са пострадали леко двама полицаи - на 35 и 44 години, които са с наранявания в областта на главата. 

98-годишният Делян Павлов заедно със съпругата му също са чули изстрелите, а няколко часа преди стрелбата са видели и мъж с пушка да обикаля около блока им, който е в непосредствена близост до полицията. 

"Обикалял блока и не е бил случаен, с пушка бил", разказа Делян Павлов.

Установено е, че задържаният мъж е криминално проявен. Преди време срещу него е започнало производство за незаконно притежание на взривни вещества. След задържането мъжът е откаран от полицаите в психиатрично заведение. Появи се информация, че сигнализирал на спешния телефон 112 за намеренията си ден преди стрелбата. 

От МВР и СДВР отказаха официален коментар по този случай.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.