Столичанин публикува ужасяващ клип как малтретира кучето си

Граждани се разбунтуваха, на адреса в квартал "Павлово" пристига и полиция

29.12.2022 | 18:48 Редактор: Ирена Бакърджиева

Пореден случай на насилие над куче. Въпреки че кадрите изчезват часове след като се появяват в социалните мрежи, загрижени хора се обърнаха за помощ към полицията и организации за защита на животните.

"Вижда се как малтретира кучето. Пускайки го на земята, вероятно го изритва, кучето квичеше през целия клип. Аз веднага се отзовах на сигнала, събрахме се и хора, които да покажем недоволството си. Потърсиха от нас съдействие да вземем някакво отношение по случая", коментира Мартин Янев.

"Клипът е ужасен и след като се чухме с вас и просто дойдохме да видим какво можем да направим, за да спасим самото животно. Няма живо същество, което да заслужава да му се случват такива неща", каза Николай Найденов.

След сигнал на телефон 112 на адреса в столичния квартал "Павлово" пристига и полиция. 

"Комшии от блока казват, че по принцип би трябвало да си е вкъщи. За съжаление, полицията не можа да направи нищо. Господинът отказва да отвори, дори и да е вътре, ние няма как да знаем", посочи Мартин Янев.

Без намесата на полицията от Bulgaria ON AIR се опитахме отново да потърсим човека, проявил жестокост над кучето. Вратата не се отваря, чува се само кучешкият лай. 

Според хората законът трябва да претърпи промени.  

"Вариантите са, за да се случи нещо и кучето да му бъде отнето, да пуснем сигнал към прокуратурата и да задействаме съответно институциите, въпреки че законов ред за отнемане на животно няма. Тук проблемът е, че ако няма трайно увреждане или причинена смърт на въпросния извършител, няма да му бъде потърсена отговорност. Ние се борим за промяна в наказателния кодекс, така че най-малкото проявено насилие към животно да се наказва от закона", обясни Янев. 

Няколко часа по-късно клипът изчезва от социалните мрежи.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.


2
0 rate up comment rate down comment 2
Н
преди 1 година
Защо изпадаме винаги до крайности в тая скапана държава, трябва да има поредица от смъртни случаи, дали за животинка дали за човек за да се размърдат управляващите. Престанете да мислите за себе си в парламента, а помислете как да вкарате всяко нещо в пътя, като законите да се спазват. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Марина
преди 1 година
Наистина трябва да се работи за промяна в Наказателния кодекс, а не за всеки такъв случай обществото да трябва да се бори със зъби и нокти за справедливост!Благодарим ви, че все пак, за разлика от всички други медии, го отразихте - колкото повече гласност, толкова по-добре! Сигнализирай за неуместен коментар