Камери записали как англичанинът вилнее с нож по гумите на близо 60 коли в Добрич

Потърпевшите са завели отделни жалби в полицията

22.12.2022 | 19:29 Редактор: Елеонора Танева

Камери са записали вандалските прояви на 51-годишния англичанин, който повреди близо 60 автомобила в Добрич. Всички те са с нарязани гуми. 

Часове след полунощ мъжът е на бурна веселба в добричкия квартал Балик. Заради силния шум се стига до межусъседски скандал. Афектиран - англичанинът първо разбива вратата на входа, а след това продължава да излива гнева си върху автомобилите на паркинга.

"След банкета явно е имал енергия за изразходване, изразходил я върху нашите автомобили", възмущава се Джейхан Зейнунов.

Нито една кола от близо 60-те паркирани в района не е била пощадена. Синът на Росен Иванов дори се обърнал с автомобила си, защото в утринния здрач не разбрал, че и трите му гуми са срязани.

"Тръгват да напомпат гумата и да питат дали въобще ще има спасение. Не сварихме да отидем до там. И двете предни гуми са ударени. Предполагам с нож е направено, няма с какво да е друго", коментира Росен Иванов.

Младият мъж и колегата му за щастие са невредими. Щетите по автомобилите обаче са огромни. Росен пресмята, че за нови гуми ще му трябват поне 300 лева.

"И като мислехме, че само ние сме засегнати, а то се оказа, че до блок 32 е стигнал. Не се е изморил - имал сили за доста нещо", коментира Росен.

В полицията са подадени 56 жалби. А англичанинът е задържан.

"В хода на разследването са установени и записи от видеокамерите в района, които са запечатали момента на извършване на престъплението от английския гражданин", заяви говорителят на Районна прокуратура – Добрич - Даниел Илиев.

Повдигнато му е обвинение за умишлено увреждане на чужда собственост, което е довело до значителна щета за пострадалите. За това може да получи присъда до 10 години лишаване от свобода.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.