Мигрантите обещали 3000 евро на мъжа, за да ги превози нелегално в линейката си

Според прокуратурата престъплението е извършено с особена дързост, а шофьорът е бил дрогиран

05.12.2022 | 17:47 Редактор: Ирена Бакърджиева

Съдът в Средец остави в ареста мъжа, който беше задържан в петък да превозва с линейка 14 нелегални мигранти. Според прокуратурата престъплението е извършено с особена дързост, а шофьорът е бил дрогиран.

31-годишният Християн Колев купува линейката от автокъща в София на името на регистрирана преди месец от него фирма. Облича се като фелдшер и слага медицинска маска.

"Купил си линейка, искал е да изкара някакви пари, дошъл дотук. Обещали са му 3 000 евро за целия курс. Не знае кой ще му даде пари, но казва, че парите ще дойдат от Турция", каза адвокатът Красимир Кацарски.

Линейката, в която са превози 14 нелегални мигранти, все още се намира в Гранично полицейско управление в Средец. От прокуратура определиха престъплението като извършено с особена дързост.

[sc: relatedarticles ids:287701 /]"Защото с тези си действия е целял да заблуди органите на реда, защото никой не би се усъмнил, когато види линейка, да я спре да извърши проверка", коментира прокурорът Петя Одринска.

При половия тест се оказва, че шофьорът трафикант е бил дрогиран.

"Казва, че пие хапчета и затова на пробата е излязло амфетамин", обясни Красимир Кацарски.

Въпреки чистото съдебно минало съдът в Средец остави мъжа зад решетките. Ако бъде признат за виновен, ще лежи в затвора от 1 до 6 години.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС