Раниха тежко полицай при гонка с нелегални мигранти на "Тракия"

В преследваната кола са открити десетима сирийци

22.11.2022 | 08:09 Редактор: Елеонора Танева

Катастрофа след гонка с полицията е станала малко след 7 часа тази сутрин на влизане в столицата от автомагистрала "Тракия" в посока Казичене.

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а 51-годишен служител на реда е тежко пострадал. Той е в безсъзнание, с множество наранявания. Откаран е в Окръжна болница "Св. Анна". 

"В Спешното отделение беше докаран и шофьорът на микробуса и трима мигранти. Така броят на пострадалите при нас става петима пациенти. Най-тежко е състоянието на полицая. Той е с тежка черепно-мозъчно травма. Има опасност за живота му. Оперират го по спешност", уточниха от Окръжна болница

Друг мъж, на 20 години, е в тежко състояние. Той е откаран към Военномедицинската академия. Пациентът е с нараняване в областта на главата и в момента му се правят необходимите изследвания за установяване на обективното му състояние, уточниха от лечебното заведение.

В преследваната кола са открити десетима нелегални мигранти, сирийски граждани. Трима от тях са пострадали. Те са прегледани и откарани към лечебни заведения. В района на "Околовръстното шосе" се е образувало задръстване, а трафикът се отклонява заради следствени действия.