Хванатият с подкуп граничар Янко Серафимов получи най-тежката мярка за неотклонение

Решението на съда може да бъде обжалвано

15.11.2022 | 14:43 Редактор: Петя Кръстева
Хванатият с подкуп граничар Янко Серафимов получи най-тежката мярка за неотклонение

По искане на Софийската градска прокуратура (СГП) Софийският градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Янко Серафимов, който е обвинен в извършването на подкуп.

Съдът представи доводите си пред прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извода, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление. Поради това  обвиняемият получи най-тежката мярка за неотклонение.  

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.

Снимка: БГНЕС


1
8 rate up comment rate down comment 0
Сийка
преди 1 година
Янко Георгиев Серафимов е дребна риба. Сестра му Илка Георгиева Серафимова е много навътре в тези схеми за изнудване, рекет и подкуп. Как брат и сестра ще работят заедно и въртят далавери в същия отдел Миграция към Гранична полиция? Къде го има това? Тая краде като за световно. Вижте я само къде и как живее. Гушите ще им се напълнят до немай-къде за сметка на държавата и данъкоплатеца. Кой го позволява? И Илка Серафимова да проверят и да я спипат, тя също трябва да търка наровете зад решетките! Сигнализирай за неуместен коментар