Отложиха за 15 ноември делото на хванатия с подкуп граничар

Обвиняемият беше откаран по спешност в болница

14.11.2022 | 18:45 Редактор: Петя Кръстева

Обвиненият за подкуп в размер на 2000 лв. граничен полицай Янко Серафимов трябваше да разбере дали съдът ще уважи искането на прокуратурата да остане в ареста, след като беше заподозрян с подкуп. Той беше арестуван след информация, че е изнудвал фирма, на която е възлагал обществени поръчки.

До решение на съда обаче не се стигна, тъй като малко преди заседанието на Серафимов му прилоша и беше транспортиран към МВР болница. Първоначално бил прегледат от медик в сградата на Съдебната палата. След преценка на медицинското лице е повикан и спешен екип. 

Прокуратурата планираше да поиска постоянен арест за обвиняемия. Днес изтичат 72-та часа от предварителния му арест.

"Нанесени са му много удари по крака по време на задържането, дрехите му бяха разкъсани. В момента кракът му е тройно надут. Едва ли е било необходимо прилагането на такава сила", твърди адвокатът на обвинения граничар - Бойко Найденов. 

Според източници на Bulgaria ON AIR Серафимов е изнудвал фирмата да му връща процент от парите, не е ясно обаче колко поръчки са минали през дружеството. За да се стигне до задържането на граничаря, прокуратурата беляза пари.

Ръцете на полицая "не светнали" от маркираните пари въпреки твърденията на полицията, категорична е защитата.

Съдът поиска информация от болницата до 17:15 часа кога Бойко Серафимов ще може да се върне в съдебната зала. Такава обаче така и не беше получена, заради което делото беше отложено за утре (15 ноември) в 11:30 часа. Експерти смятат, че задържането му до утре в 11:30 часа е спорно. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.