Насилник бил жена си, държал нея и бебето им в плен 4 дни край Силистра

След поредния побой малтретираната жена най-накрая се осмелила да подаде сигнал на телефон 112

11.11.2022 | 17:06 Редактор: Ирена Бакърджиева
Насилник бил жена си, държал нея и бебето им в плен 4 дни край Силистра

Млада жена, родила бебе през септември, е била бита и държана в плен от мъжа, с когото живеела на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  

По данни на разследването жената, открита днес в частен дом в силистренско село, е била държана в плен от 8 ноември. Срещу нея е било упражнено насилие от бащата на детето ѝ.

Според събраните до момента данни, това не бил единствен случай на насилие, на което жената ставала жертва. От януари до септември 2022 г. тя съжителствала с 21-годишния И.С. извън страната.

През този период той многократно я тормозел и пребивал, но жертвата търпяла. През септември решила да напусне насилника си и успяла да се прибере в България, където родила детето им.

Щом разбрал за появата на бебето, И.С. също пристигнал в страната. Настоял жената да се върне при него, като я заплашил със саморазправа.

Младата майка се съгласила от страх и под натиск, но веднага щом се нанесла с бебето в дома на мъжа, скандалите започнали. И.С. я заключил и не ѝ позволил да напусне жилището. В плен тя останала в дните между 8 и 11 ноември. След поредния побой малтретираната жена най-накрая се осмелила да подаде сигнал на телефон 112, пише "24 часа".

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Районната прокуратура в Силистра. Предстои на И.С. да бъде повдигнато обвинение и по преценка на наблюдаващия случая прокурор да бъде поискано налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Срещу задържания е повдигнато обвинение за противозаконно лишаване от свобода на жена, извършено в условията на домашно насилие.

Снимка: Pixabay