Пуснаха под парична гаранция учителя, убил дете в Лясковец - бил с чисто съдебно минало

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, шофьорската му книжка е от няколко месеца

03.11.2022 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

След тежката катастрофа в Лясковец, в която мъж блъсна и уби 12-годишно момче на пешеходна пътека, прокуратурата във Велико Търново образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Вече е повдигнато обвинение на 31-годишния шофьор. Мъжът е бил задържан за 24 часа, ще бъде освободен под парична гаранция от 1000 лв. От прокуратурата заявиха, че той е в силен стрес и шок от случилото се.

"Започнато е досъдебно производство. Мъжът е задържан в РУ Горна Оряховица за причиняване на смърт по непредпазливост, следствие на нарушаване на правилата за движение", подчертаха от прокуратурата.

Учителят е с чисто съдебно минало, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Шофьорската му книжка е от няколко месеца.

Още през 2019 година общински съветници от Лясковец са поискали да бъде гласуван бюджет, с който да бъдат осветлени тъмните участъци.

"Първо - да се подмени уличното осветление, второ - да се осветлят допълнително пешеходните пътеки, трето - трябва да се изградят "легнали полицаи". Кметът на общината не го направи, ние, общинските съветници, по наша инициатива предвидихме една сума за повдигнати пешеходни пътеки", сподели един от общинските съветници.

А тази вечер в Лясковец ще има протест.

Снимка: БГНЕС