Повдигат обвинение за смърт по непредпазливост на учителя, прегазил дете в Лясковец

Жителите на града излизат на протест, винят управата на града за инцидента

03.11.2022 | 12:17 Редактор: Петя Кръстева
Повдигат обвинение за смърт по непредпазливост на учителя, прегазил дете в Лясковец

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на правилата за движение за тежката катастрофа, при която снощи в Лясковец кола блъсна и уби на място 12-годишен велосипедист.

Тази вечер от 18:30 часа жителите на града организират протестно шествие и бдение от мястото на катастрофата и настояват кметът на града да вземе мерки за повишаване на пътната безопасност.

Очаква се Окръжната прокуратура да повдигне обвинение на 31-годишния Петър Димитров, фитнес инструктор и учител по физкултура, който снощи блъсна с колата си и уби на място 12-годишното дете, карало велосипеда си.

"Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Назначени са съответните автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, които ще установят причините за настъпване на пътно-транспортното произшествие", поясни наблюдаващият прокурор по случая Даниела Харитова.

Инцидентът стана в центъра на Лясковец в район без улично осветление до пешеходна пътека, предаде БНР.

"От три години има решение на Общинския съвет, което кметът Ивелина Гецова не изпълнява. За подмяна на уличното осветление с по-ефективно, за осветяване на пешеходните пътеки и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки. Нищо не беше изпълнено", заяви общинският съветник Тодор Тодоров.

Хората от Лясковец излизат довечера на протест и винят за инцидента с убитото дете управата на града. 

"За мен основната грешка е в организацията на движението по улицата, градът е неосветен, маркировката е неадекватна", коментира един от жителите на Лясковец. 

Снимка: БГНЕС