Малтретира и унижава, после се извинява: Пред Bulgaria ON AIR говорят жертвите на бияча от Русе

17-годишният агресор е задържан, смята се, че поведението му се дължи на проблеми в семейството

02.11.2022 | 13:38 Редактор: Петя Кръстева

17-годишен младеж е арестуван заради агресия срещу момче в заведение в Русе. Разследването е поето от Окръжната прокуратура в града. Иво Бонев, който е жертва на побоя,  все още трудно възприема случилото се. 

"Нямах идея кой е този човек и какво се случва. След като ми беше нанесен побоят, разбрах, че е свързано с моята бивша приятелка", разказва пострадалото момче.

По думите му нападателят е отправил заплахи, че ще го пребие отново. А само преди дни е пребит и друг младеж.

"Започна да ме блъска в земята, да ме хвърля, продължаваше доста време. Бях накаран да си заложа телефона, беше ми взет часовникът, имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не мога да си движа ръката", спомня си младото момче.

Биячът учи в Спортното училище, където тренира кану-каяк. Живее с майка си и втория си баща. Според негови близки агресията е свързана с проблеми в семейната среда. Съседите са изненадани от случилото се.

След излизането на клипа биячът пусна извинение на стената си, но потърпевшите не го приемат. Искат той да получи справедливо наказание. От училището заявиха, че свикват комисията по противообществените прояви. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.