10 г. след въоръжен банков обир - присъда срещу престъпна група, готвила и убийства

Обирджията е осъден на 17,6 г. затвор

26.10.2022 | 12:02 Редактор: Елеонора Танева
10 г. след въоръжен банков обир - присъда срещу престъпна група, готвила и убийства

Софийският градски съд призна за виновни 11 души по дело за въоръжен грабеж, притежание на оръжие, подготовка на убийства. Двама са признатите за виновни като ръководители на групата от 2006 г. до 2013 г. Те са имали за цел да вършат съгласувано в страната убийства, квалифицирани кражби и грабежи, като групата е била въоръжена с дълго автоматично оръжие.

Единият от ръководителите на групата получи присъда от 6 години затвор при първоначален строг режим. Другият е с присъда затвор за срок от 17 години при първоначален строг режим. Към това наказание е присъединено и наказание "глоба" в размер на 5000 лв.  

По поръчение на двамата организатори на престъпната група подсъдимият Е. М. е извършил въоръжен обир на банков колн в София на 5 април 2012 г. Е. М. и неустановен негов съучастник, задигнали 215 000 лв. от главния касиер в банков клон в Студентски град. Служителят дал парите под дулото на оръжие.

Е. М. е осъден на 17,6 г. затвор при първоначален строг режим.

Останалите подсъдими по делото срещу организираната престъпна група са с различни присъди, в зависимост от участието им. 

Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК