61-годишната Фатме не е първата жертва на Гюнай, откраднатите пари похарчил в казино

Мъжът е направил самопризнания

14.10.2022 | 17:42 Редактор: Елеонора Танева

15 000 лв. са станали най-вероятно причина за убийството на 61-годишната жена в търговищкото село Славяново. Той е 49-годишен мъж, има богато криминално минало.

61-годишната жена беше открита удушена в сряда в дома си. Гюнай, чието име по паспорт е Юлиян Шаламанов и жената, с която живее, редовно са пазарували на вересия от магазина на Фатме. Два дни след убийството той е арестуван и е направил самопризнания.

"Той е задържан в четвъртък следобед в дома му. Не е оказал съпротива. Той е на 49 години и е криминално проявен", заяви директорът на ОД на МВР - Търговище, старши комисар Мариан Михайлов. 

"Повдигнахме му обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание по НПК е доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години", уточни окръжият прокурор на Търговище, Диляна Стоянова.

Засега няма данни жената, с която живее Гюнай да е участвала в престъплението. Разследващите открили в дома на жертвата и следи от претърсване. А основната версия е, че Фатме е убита именно заради пари, тъй като задържаният е знаел за финансовата ѝ обезпеченост. 

"Той е извършил грабеж на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лева, но предстои да бъде изяснен точният размер на тази сума. Тя е използвана за игра в казина", допълни окръжият прокурор.

Задържаният за убийството е с богато криминално минало, а последната му присъда е за причинена телесна повреда.

"Има множество осъждания, които са основно са за кражби. Около 90-та година е съден за убийство, като е имал 16 години лишаване от свобода, има и последващи ефективни наказания", разказа за криминалното досие на задържания магистратът.

Хората в селото продължават да се страхуват въпреки задържането на Гюнай.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК