Криминалисти от ГДНП разкриха измама с онлайн продажба на пелети

Обвиняем по случая е 23-годишен младеж

11.10.2022 | 17:40 Редактор: Петя Кръстева
Криминалисти от ГДНП разкриха измама с онлайн продажба на пелети

Криминалисти от ГДНП и колегите им от областните дирекции в Русе и Плевен разкриха измама срещу жител на Тръстеник. Действията по разкриване на престъплението са проведени на 7 октомври по досъдебно производство, водено от Районната прокуратура в Плевен. Специализираната операция е предприета след жалба на мъж от Тръстеник за измама посредством публикация в интернет сайт за продажба на пелети, дърва за огрев и строителни термопанели.

В хода на съвместните действия в Плевен е спрян за проверка товарен автомобил, в който пътували двама жители на Ветово – на 19 и 23 г.. В купето на автомобила полицейските служители намерили и иззели множество мобилни апарати, парична сума и банков документ, имащи отношение към разследваната престъпна дейност. При последвали процесуални действия на адреси във Ветово също били открити мобилни апарати, sim-карти и документи.

Към момента 23-годишният е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Събрани са данни за съпричастността му към множество измами на територията на цялата страна. Работата по случая продължава.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК